Képzések

Öntevékenyen a régióban – tábor

Sikeresen lezajlott a Győr-Ménfőcsanak/Gyirmót határában megtartott képzési táborunk, melyen a régióban tevékenykedő öntevékeny csoport tagok fejleszthették képességeiket.

Amennyiben kíváncsi vagy a táborról készített élménybeszámolóra és képgalériára, kattints ide és nézd meg mit hagytál ki, vagy emlékezz vissza ezekre a kellemes percekre.

Reméljük jövőre is hasonló élményekkel gazdag programot tudunk megvalósítani.

Köszönjük hogy eljöttetek!

tovább a beszámolóra—>

Öntevékenyen a régióban – képgaléria

Öntevékenyen a régióban – élménybeszámoló

Október utolsó előtti hétvégéjén került megrendezésre a VECSA szervezésében egy tábor amin, az egyetemen működő civil szervezetek delegáltjai vehettek részt. (Külön köszönet Nagykanizsának hogy aktív szerepet vállaltak itt is…) A tábor célja az volt, hogy a résztvevők fejlesszék magukat, mind kommunikáció, mind vezetés terén.

Az első nap különféle csapatépítő tréningek segítségével ismerkedtünk egymással, hiszen 10 szervezet küldöttei találkoztak, többek először. Miután a csapat összekovácsolódott, a továbbiakban a tábor szakmai része következett, ahol „open space” beszélgetések keretén belül az öntevékeny szerveződés, és egy bejegyzett szervezet előnyeiről valamint hátrányairól alkothattunk véleményt.  Megtudtuk, hogyan is lehet hatékonyan csapattá formálni a csoportot, valamint fényt derítettünk arra is, milyen lehetőségeink vannak a pénzszerzésre, hogy rendezvényeinket, egyéb kiadásainkat finanszírozni tudjuk.

Ebéd után tréningek vártak minket, ahol közösen a trénerek segítségével megtanultuk milyen egy jó vezető, valamint hogyan lehet hatékonyan kommunikálni. A különféle játékos feladatok észrevétlenül fejlesztették képességeinket, és pótolták hiányosságainkat, hogy a későbbiekben eredményesebben működhessenek az öntevékeny csoportok.

A tábor zárásaként a mindennapi problémákról beszélgettünk, amelyek egy szervezet életében felmerülhetnek. Pályázati források, mire és hogyan szerezhetünk pénzt, milyen fortélyokat lehet alkalmazni pályázat írásakor, hogyan tudunk új tagokat toborozni, hogyan ismertessük meg magunkat a külvilággal, valamint arról, milyen teendők vannak egy rendezvény megszervezése körül.

Hogy minél jobban érezzük magunkat, esténként lazító programok vártak minket. A borkóstoló, melyen különféle fehér- és vörösbor különlegességekkel találkoztunk, a szauna, melynek tényleg csapatépítő hatása volt, és a késő esti beszélgetések és szórakozások kísérőjeként a társasjátékok.

A tábor zárásaként az utolsó nap a társadalmi felelősség vállalás jegyében telt. Az egy hónappal ezelőtti iszapkatasztrófa sújtotta terület megtisztításába kicsiny csapatunk tagjai is bekapcsolódtak. Védőfelszerelésbe bújtunk, lapátot ragadtunk, és ott segítettünk ahol tudtunk.

Fáradtan ugyan, de a napi jócselekedetet letudva tértünk haza Devecserről, s emlékezünk vissza azóta is jó szívvel az elmúlt hétvégére.

Köszönjük támogatóinknak a Nemzeti Civil Alapprogramnak, a Veszprém MJV Polgármesteri Hivatal Veszprémi Civil Keret pályázatának és a VEHA-nak a támogatásukat!

Fényképek elérhetők itt :)

Szervezetfejlesztési program öntevékeny csoportvezetőknek

A Veszprémi Egyetem Civil Szerveződéseiért Alapítvány a 2010-2011-es éveben programsorozatot indít melynek célja az öntevékeny csoportok szervezetfejlesztése.

Várjuk mindazon öntevékeny csoportok jelentkezését, akik nyitottak egy magasabb fejlettségi szint elérésre, akik hajlandóak megmutatni magukat külső szakembereknek, hogy fejlesztési javaslatokat kaphassanak, és akik elhivatottak saját csoportjuk, tevékenységük folyamatos fejlődése mellett.

Fontos megjegyeznünk, hogy jelentkezéseteket, csak akkor tudjuk érdemben elbírálni, ha a két jelentkező közül az egyik legalább a szervezet életében döntési kompetenciával bíró személy, akinek ezen felül rálátása van az eddig végzett tevékenységekre is.

A VECSA fenntartja a jogot a jelentkezők kiválasztására és a jelentkezés esetleges elutasítására!

Ha Te is egy öntevékeny csoport vezetője, vagy tagja vagy, ne hagyd ki ezt a lehetőséget! A program teljes mértékben a Nemzeti Civil Alapprogram finanszírozásával valósul meg, így a részvétel INGYENES! (Szervezetenként maximum 2 fő jelentkezését tudjuk elfogadni!)

Kérjük, hogy amennyiben érdeklődésedet felkeltettük olvasd el az alábbi részletes leírást, vagy gyere el a képzésről tartandó tájékoztatónkra 2010. szeptember 20-án 15:00-tól a GTK Kari Könyvtárba (A épület II. emelet)

Részletes leírás
Jelentkezési lap