Tábor

Öntevékenyen a régióban – képgaléria

Öntevékenyen a régióban – élménybeszámoló

Október utolsó előtti hétvégéjén került megrendezésre a VECSA szervezésében egy tábor amin, az egyetemen működő civil szervezetek delegáltjai vehettek részt. (Külön köszönet Nagykanizsának hogy aktív szerepet vállaltak itt is…) A tábor célja az volt, hogy a résztvevők fejlesszék magukat, mind kommunikáció, mind vezetés terén.

Az első nap különféle csapatépítő tréningek segítségével ismerkedtünk egymással, hiszen 10 szervezet küldöttei találkoztak, többek először. Miután a csapat összekovácsolódott, a továbbiakban a tábor szakmai része következett, ahol „open space” beszélgetések keretén belül az öntevékeny szerveződés, és egy bejegyzett szervezet előnyeiről valamint hátrányairól alkothattunk véleményt.  Megtudtuk, hogyan is lehet hatékonyan csapattá formálni a csoportot, valamint fényt derítettünk arra is, milyen lehetőségeink vannak a pénzszerzésre, hogy rendezvényeinket, egyéb kiadásainkat finanszírozni tudjuk.

Ebéd után tréningek vártak minket, ahol közösen a trénerek segítségével megtanultuk milyen egy jó vezető, valamint hogyan lehet hatékonyan kommunikálni. A különféle játékos feladatok észrevétlenül fejlesztették képességeinket, és pótolták hiányosságainkat, hogy a későbbiekben eredményesebben működhessenek az öntevékeny csoportok.

A tábor zárásaként a mindennapi problémákról beszélgettünk, amelyek egy szervezet életében felmerülhetnek. Pályázati források, mire és hogyan szerezhetünk pénzt, milyen fortélyokat lehet alkalmazni pályázat írásakor, hogyan tudunk új tagokat toborozni, hogyan ismertessük meg magunkat a külvilággal, valamint arról, milyen teendők vannak egy rendezvény megszervezése körül.

Hogy minél jobban érezzük magunkat, esténként lazító programok vártak minket. A borkóstoló, melyen különféle fehér- és vörösbor különlegességekkel találkoztunk, a szauna, melynek tényleg csapatépítő hatása volt, és a késő esti beszélgetések és szórakozások kísérőjeként a társasjátékok.

A tábor zárásaként az utolsó nap a társadalmi felelősség vállalás jegyében telt. Az egy hónappal ezelőtti iszapkatasztrófa sújtotta terület megtisztításába kicsiny csapatunk tagjai is bekapcsolódtak. Védőfelszerelésbe bújtunk, lapátot ragadtunk, és ott segítettünk ahol tudtunk.

Fáradtan ugyan, de a napi jócselekedetet letudva tértünk haza Devecserről, s emlékezünk vissza azóta is jó szívvel az elmúlt hétvégére.

Köszönjük támogatóinknak a Nemzeti Civil Alapprogramnak, a Veszprém MJV Polgármesteri Hivatal Veszprémi Civil Keret pályázatának és a VEHA-nak a támogatásukat!

Fényképek elérhetők itt :)